Voor uw bedrijf
De buitenverlichting voor uw bedrijf hangt erg af van de toepassing. Gebruikt u de verlichting voor een extra beveiliging van uw parkeerplaats of toegang pad? Gebruik dan armaturen met een hoge slagvastheid (IK waarde) en armaturen met een hoge lichtopbrengst (Lumen waarde).

Door het aanlichten van een historische gevel benadrukt u de rijke historie en creëert u een authentieke sfeer. Met een lichtontwerp voor een brug of modern gebouw toont u juist vooruitgang. Trots op een object of gebouw? Geef het in de avonduren de aandacht die het verdient.
  • Gebouwen aanlichten
  • Terrein verlichting
  • Tuin verlichting
  • Straat verlichting

Wilt u uw bedrijf aanlichten en heeft u een monumentaal gebouw? Dan is het beter om de verlichtingsapparatuur dichtbij te installeren. Zo kan het effect van de “muurverlichting” (zoals op gevels) worden gecreëerd. Dit zorgt voor contrast en schaduw, wat de vormgeving van het monument perfect weergeeft. In het algemeen worden schijnwerpers met een smalle bundel gebruikt voor kleine monumenten.

Wanneer het monument gezien kan worden vanuit alle richtingen, is een minimum van drie aan stralingen (ideaal elke 120°) nodig voor de volledige verlichting. Heeft u een modern gebouw? Dan zijn er diverse armaturen om het gebouw te laten sprankelen of stijlvol aan te lichten.
Voor in de tuin
Met de juiste tuinverlichting kunt u de tuin een extra uitstraling geven. Bovendien is buitenverlichting ook erg praktisch in het donker en door het gebruik hiervan wordt ook de veiligheid rondom uw woning vergroot.

Maak voordat u met het plan voor uw tuinverlichting begint een plattegrond van de tuin. Maak indien mogelijk gebruik van de ontwerptekening van de tuin. Geef in ieder geval de belangrijkste punten van de tuin (op schaal) weer. Denk hierbij aan: het huis, erfafscheidingen, poorten, schuttingen, terrassen, bloembakken, borders, ornamenten etc.

Door een tuinverlichtingsplan krijgt u inzicht waar en welk licht op welke plaats in de tuin moet komen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om het juiste type buitenlamp aan te schaffen.