Magazijnen
Er zijn grote verschillen bij intensiteit van gebruik, moment van gebruik, aanwezigheid van daglicht, type opslag en vorm. Wat dus een goede verlichting is kan sterk verschillen per magazijn. Het verlichten van de schappen is niet meer voldoende, het aansturen van deze verlichting met bijvoorbeeld bewegingsmelders speelt steeds meer een rol in het optimaal verlichten en maximaal besparen.
  • Specifieke LED verlichting
  • Aangestuurde LED verlichting
  • Werkplek LED verlichting
  • Hoogwaardige LED verlichting

Explosieveilige ruimtes
In zone 1, 21, 2 en 22 omgevingen is risicobeheersing het codewoord. Er zijn verlichtingsarmaturen die speciaal ontwikkeld zijn om aan de vele eisen te voldoen. Volgens de ATEX richtlijnen is iedere werkgever die te maken heeft met explosie-gevaarlijke omgevingen verplicht om organisatorische maatregelen te treffen.

Explosiegevoelige omgevingen en elektriciteit is een gevaarlijke combinatie. Voor dergelijke omgevingen is speciale verlichting ontworpen. Deze verlichtingsarmaturen dragen het label ‘ATEX’, dat staat voor ‘ATmosphères EXplosibles’. In de Europese Unie moeten organisaties die werken met brandbare gassen en explosiegevoelige materialen voldoen aan ATEX richtlijnen (1999/92/EG en 94/9/EG).

De producten van Installateursland.nl zijn afkomstig van Europese fabrikanten met de juiste certificaten. Typische afnemers zijn tankterminals, poederfabrieken, maalbedrijven, spuiterijen en bedrijven die vluchtige stoffen opslaan.

De diversiteit aan eisen maakt het vaak moeilijk om het juiste armatuur te kiezen. Installateursland.nl heeft genoeg ervaring hiermee om u deskundig te adviseren. Neem vrijblijvend contact op.
Productiehallen
De hoogte, het gebruik en de intensiteit van het gebruik bepalen het type verlichting dat nodig is. Installateursland.nl heeft hoogwaardige lichtlijnen, high-bays, waterdichte armaturen en noodverlichting in haar assortiment.

Werkplaatsverlichting
Of uw medewerkers nu werken aan auto’s of bijvoorbeeld productiemachines, verlichting is op elke werkplaats belangrijk. Daar zijn ook wettelijke bepalingen over. De kleur, verspreiding en de mate van knipperen hebben effect op de presentatie van medewerkers. Dat geldt natuurlijk voor de hoeveelheid licht. Met LED verlichting krijgt u uitstekend licht, terwijl de kosten meevallen. Doordat LED verlichting energiezuinig is en een lange levensduur heeft, verdient u uw investering heel snel weer terug.